Кого найбільше потребуватиме ринок праці після карантину: ще не пізно перевчитися

Більшість компаній були змушені максимально перемістити свою діяльність в Інтернет, і ця тенденція продовжуватиметься навіть після пандемії

1035

Пандемія коронавірусу COVID-19 і викликані нею карантинні обмеження  внесли відчутні корективи в життя людей по всьому світу. Чи не усі роботодавці зазнали значних збитків. Деякі з них, на жаль, були змушені ліквідувати свої компанії, інші ж адаптувалися та перенесли значну частину своєї діяльності в мережу Інтернет. Це призвело до того, що багато компаній, як українських так і закордонних, вирішили продовжувати таку тенденцію і в майбутньому, коли пандемія скінчиться. У зв’язку з цим багато експертів вже висловили свою думку стосовно того, яка професія у найближчому майбутньому стане найбільш затребуваною, – розповідає видання OBOZREVATEL.

Так, майже всі експерти вивчаючи ринок праці, буквально одноголосно дійшли висновку, що найбільш затребуваними у найближчому майбутньому стануть фахівці з СММ.

“Якщо раніше під час кризи компанії навпаки урізали бюджет на піар, то тепер збільшуватимуть його: вкладатимуть кошти в розкручування соцмереж”, — пояснює HR-директорка Надія Петрученко.

Пандемія коронавірусу наочно показала всьому людству, що значна частина світового ринку праці, попри небувалий розвиток мережі Інтернет, продовжує діяти в рамках застарілих та архаїчних концепцій. З одного боку карантинні обмеження принесли багато збитків та шкоди, а з іншого ж – показали, як можна вести свої справи та яким могутнім інструментом є світова комп’ютерна мережа.

У зв’язку з цим попит на СММ, піар в Інтернеті та IT буде лише зростати. При чому така тенденція буде спостерігатися постійно, незважаючи на закінчення пандемії.

“Зростатиме попит на СММ, піар, плюс, звісно, буде ще більший попит на айтішників. Ситуація з бюджетом на маркетинг і піар, можна сказати, унікальна. Якщо раніше в кризу їх урізали, то зараз навпаки – представники саме цих сфер будуть затребувані на ринку праці”, – розповідає Петрученко.

Читайте також: У наступному році українців може очікувати підвищення зарплат

Вже зараз у світі, і в Україні в тому ж числі, з’явилося багато компаній, яким до вподоби вести свою діяльність в Інтернеті. Вони і надалі  продовжуватимуть саме таке ведення справ, розвиваючи подібні концепції та все більше оцифровуючи свою діяльність.

Тож, можна сміливо констатувати, що старі моделі роботи вже неефективні, а отже ринок праці вже ніколи не буде таким, як вчора.

 

" " " "