“Матуся” з Хмельниччини, що викинула своє немовля, просила меншого строку покарання

Жінка залишила свою новонароджену дитину на грудневому холоді в закинутому будинку

5065

Історія , що вжахнула наприкінці 2018 року громаду області і, здавалося б, з оголошенням судового вироку, отримала логічне завершення, мала несподіване продовження.

Нагадаємо, йдеться про жахливу знахідку неподалік від залізничного вокзалу у Шепетівці. Там у закинутій будівлі виявили закоченіле тільце немовляти. Поліція провела ретельне розслідування і зрештою вийшла на слід жінки, яка вчинила це злодіяння.

Нею виявилася 33-річна жителька одного із сіл Шепетівського району. “Матуся” вже має двох дітей – 5 і 13 років. Однак більше за дітей жінка полюбляла процес їхнього створення, тому вже безліч разів була вагітною та робила аборти. Проте, завагітнівши в черговий раз, вона плоду не позбулася, але й на облік до жіночої консультації не стала. Крім того, жінка до останнього дня приховувала свою вагітність, а коли настав строк їй народжувати, до лікарні не поїхала.

Натомість вона народила дитя вдома, спорядила його та повезла у сусідній райцентр. Там вона й залишила своє немовля напризволяще у закинутій будівлі. Надворі стояв грудень, і, звісно, вона мала розуміти, що на грудневому холоді беззахисна новонароджена дитина довго не протягне. Так воно й сталося.

Дивіться також: Народила та залишила на призволяще. Горе-матір у Полонному

Зрештою поліцейські горе-матусю знайшли та притягнули до відповідальності. Полонський районний суд визнав її винною за двома статтями кримінального кодексу: 135 ч.3 ( залишення матір’ю своєї новонародженої дитини в небезпеці, що призвело до смерті) та 297 ч.1 (наруга над тілом померлого). Її засудили до трьох років позбавлення волі.

Але жінка вирішила, що таке покарання для неї надто суворе, і вона його не заслужила. Тож “матуся” подала апеляцію на рішення райнного суду, однак обласний апеляційний суд залишив вирок без змін.

" " " "