МІСЦЕ ОПІКИ ТА ДОПОМОГИ

297

Сучасний центр надання соціальних послуг, а разом з ним і притулок для осіб постраждалих від домашнього насильства відкрили у Меджибізькій громаді. Хаб для допомоги нужденним має декілька відділень.

Простіше збудувати нове приміщення, аніж реконструювати старе. Саме так казали усі навколо. Та повіривши у себе та сили компанії підрядника, стара і захаращена будівля перетворилась  на сучасний простір зі всіма зручностями.

Ідея створення такого центру виникла у далекому 2021 році, його планували зробити за  рахунок державних субвенцій. Потім почалась війна, та попри це, у листопаді 2022року, проект Меджибізької громади подали єдиними з області на отримання державних коштів. Та все ж фінансів для реконструкції не вистачало.

Величезний, дороговартісний проєкт вдалось реалізувати завдяки співфінансуванню з місцевого, державного бюджету, та залученню коштів фонду ООН. Відтак тут з’явились кімнати для дорослих та малечі, кухня, санвузли, кімната для спорту та ігор. Тож, за потреби, у центрі можна проживати до 3-ьох місяців.

Якісне надання соціальних послуг зараз вкрай важливе, адже з початком війни їх потребують не тільки люди літнього віку. Присутні впевнені – своєю опікою та теплотою колектив центру допоможе не одному десятку потребуючих.

Значна частина мешканців громади саме люди, які потребують соціального супроводу. А від початку повномасштабного вторгнення Меджибізька громада прийняла й не одну тисячу внутрішньо-переміщених осіб. Відтепер, з виникненням проблем, можна буде звертатись напряму до центру.

Олександр Ткач переконує, на досягнутому зупинятися не будуть. Адже є ще багато планів аби покращити життя місцевих жителів та внутрішньо переміщених осіб.

" " " "