На будівництві сільської амбулаторії у Шепетівському районі підрядники привласнили 2 млн гривен

197

 

На будівництві сільської амбулаторії у Шепетівському районі підрядники привласнили 2 млн гривеньПро­ку­ро­ра­ми Хмель­ницької об­ласної про­ку­ра­ту­ри до су­ду ске­ро­ва­но об­ви­ну­валь­ний акт від­носно чо­тирьох осіб за фак­том прив­ласнен­ня ор­га­ні­зо­ва­ною гру­пою кош­тів дер­жавно­го бюд­же­ту в особ­ли­во ве­ли­ких роз­мі­рах (ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 366 Кри­мі­наль­но­го ко­дек­су Ук­ра­їни).

До неї за­лу­чив ще ди­рек­то­ра та ви­кон­ро­ба під­кон­троль­них йому то­ва­риств — пе­ре­мож­ців пуб­лічних за­ку­пі­вель, які здій­сню­ва­ли бу­дів­ниц­тво двох ам­бу­ла­то­рій за­галь­ної прак­ти­ки сі­мей­ної ме­ди­ци­ни у Ше­пе­тівсь­ко­му районі, а та­кож ін­же­не­ра з тех­нічно­го наг­ля­ду.

«Шля­хом за­ви­щен­ня об­ся­гу ро­біт, вит­рат на про­ве­ден­ня бу­дів­ниц­тва, під­робки до­ку­мен­тів спіль­ни­ки уп­ро­довж 2018–2019 ро­ків за­во­ло­ді­ли кош­та­ми дер­жавно­го бюд­же­ту у су­мі 2 млн грн.

До­су­до­ве роз­слі­ду­ван­ня у кри­мі­наль­но­му про­вад­женні здій­сню­ва­лось слід­чим уп­равлін­ням ГУНП в об­ласті за опе­ра­тив­но­го суп­ро­во­ду спів­ро­біт­ни­ків Уп­равлін­ня стра­те­гіч­них роз­слі­ду­вань в Хмель­ницькій об­ласті ДСР Нац­по­лі­ції Ук­ра­їни», — по­ві­до­ми­ли у про­ку­ра­ту­рі.

Най­су­во­рі­ша сан­кція ін­кри­мі­но­ва­них ста­тей пе­ред­ба­че­на ч. 5 ст. 191 Кри­мі­наль­но­го ко­дек­су Ук­ра­їни — поз­бавлен­ня во­лі на строк від 7 до 12 ро­ків з поз­бавлен­ням пра­ва обій­ма­ти пев­ні по­са­ди чи зай­ма­ти­ся пев­ною ді­яль­ніс­тю на строк до 3 ро­ків та з кон­фіска­ці­єю май­на.

Від­по­від­но до ст. 62 Кон­сти­ту­ції Ук­ра­їни осо­ба вва­жа­єть­ся не­ви­ну­ва­тою у вчи­нен­ні зло­чи­ну і не мо­же бу­ти під­да­на кри­мі­наль­но­му по­ка­ран­ню, до­ки її ви­ну не бу­де до­ве­де­но в за­кон­но­му по­ряд­ку і вста­нов­ле­но об­ви­ну­валь­ним ви­ро­ком су­ду.

" " " "