На Хмельниччині двоє чоловіків розважалися биттям пляшок об голову: розваги, вони такі

Житель Шепетівського району ледве не "загримів" надовго у колонію через розвагу, яка могла скінчитися трагедією

936

Шепетівський міськрайонний суд днями розглянув справу, в якій 29-річного чоловіка підозрювали у закінченому замаху на вбивство, йдеться у повідомленні  прес-служби апеляційного суду.

Драма на сільській вулиці розігралась 5 серпня 2018 року. В селі Рилівка Шепетівського району, користуючись  погожою літньою дниною, двоє чоловіків “культурно проводили час”. Вживши чималу дозу алкоголю, чоловіки засперечалися, хто з них зможе розтрощити пляшку об голову товариша. Спочатку спробував один. 29-річний чоловік (якого згодом звинуватять в замаху на вбивство) з усієї сили вгатив пляшкою друга голові. Однак у того макітра виявилась міцною, і пляшка відскочила від голови цілою. Тоді за справу взявся його товариш. Той вгатив свого приятеля з такою силою, що пляшка розсипалася вдрузки, поранивши чоловіка.

Читайте також: На Хмельниччині чоловік забив дружину палицею до смерті: що вирішив суд

Поранений насупився та пішов до свого воза, аби рушати додому. Однак його приятель, почуваючись винним, підійшов до воза та простягнув пораненому товаришеві руку – на знак примирення. Але той жесту не оцінив, і, схопивши сокиру, наніс йому удар в шию. Від удару чоловік упав на дорогу. А його товариш, отримавши сатисфакцію за своє поранення, неквапно підняв сокиру з землі, заліз на віз та рушив додому.

Досудове слідство кваліфікувало цю історію як закінчений замах на вбивство, і з таким обвинувальним висновком передало справу в суд. Однак у суді заново дослідили обставини справи та подивились на них під іншим кутом. По-перше, ніхто чоловіка не мав наміру убивати. Адже якби такий намір був, то зловмисник, піднявши сокиру, не поїхав би собі геть, а взявся би добивати товариша. По-друге, як з’ясувалось, товариші давно вже помирилися та забули про той випадок, випивши після того разом не одну чарку горілки.

Та й сам потерпілий вже давно відмовився від претензій до свого кривдника. Тому суд перекваліфікував цю справу із закінченого замаху на вбивство на умисне  легке тілесне ушкодження та закрив її на підставі відмови потерпілого від обвинувачення.

" " " "