На Хмельниччині на смерть збили пішохода (ФОТО)

280

Ввечері 28 червня близь­ко 19-ї го­ди­ни у міс­ті Ше­пе­тів­ці на прос­пекті Ми­ру від­бу­лась до­рожньо-тран­спортна при­го­да вчо­ра.

По­пе­редньо вста­нов­ле­но, що 30-річ­ний міс­це­вий жи­тель, ке­ру­ючи ав­то­мо­бі­лем «Volkswagen Touareg» ско­їв на­їзд на 73-річ­но­го чо­ло­ві­ка. Від от­ри­ма­них травм пен­сі­онер за­ги­нув на міс­ці по­дії.

У Ше­пе­тів­ці на смерть зби­ли 73-річ­но­го пі­шо­хо­да

На­ра­зі пра­во­охо­рон­ці зат­ри­ма­ли во­дія в по­ряд­ку ст. 208 КПК Ук­ра­їни, а його ав­тівку ви­лу­чи­ли та по­міс­ти­ли на май­дан­чик тим­ча­со­во­го збе­рі­ган­ня тран­спортних за­со­бів.

Його підозрюють у скоєнні смертельної аварії, внаслідок якої загинув 73-річний пішохід. Деталі розповіли співробітники Шепетівського райуправління поліції.

«За да­ним фак­том від­кри­то кри­мі­наль­не про­вад­ження за ч. 2 ст. 286 КК Ук­ра­їни (По­ру­шен­ня пра­вил без­пе­ки до­рожнього ру­ху або екс­плу­ата­ції тран­спор­ту осо­ба­ми, які ке­ру­ють тран­спортни­ми за­со­ба­ми, що спри­чи­ни­ло смерть по­тер­пі­ло­го). Слідс­тво три­ває», — по­ві­до­ми­ли у Ше­пе­тівсь­ко­му РУП.

Правоохоронці затримали водія, а його автівку вилучили й помістили на майданчик тимчасового зберігання транспортних засобів. Наразі триває слідство за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил дорожнього руху, що спричинило загибель людини.

Передбачене цією статтею покарання: від трьох до восьми років в’язниці з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки або без такого.

" " " "