На Хмельниччині нетверезий молодик зламав щелепу чоловіку, який зробив йому зауваження

210

Вве­че­рі 16 лип­ня 38-річ­ний меш­ка­нець Кам’ян­ця-По­діль­сько­го, що на Хмель­нич­чи­ні, в пар­ку Ге­ро­їв Єв­ро­май­да­ну зро­бив за­ува­жен­ня нет­ве­ре­зо­му мо­ло­ди­ко­ві за не­цен­зурну лай­ку в гро­мадсь­ко­му міс­ці. У від­по­відь 18-річ­ний хло­пець нас­тіль­ки обу­рив­ся, що спро­во­ку­вав кон­флікт, в хо­ді яко­го зла­мав ще­ле­пу сво­єму опо­нен­ту.

По­тер­пі­лий вик­ли­кав по­лі­цей­ських, але злов­мисни­ка це ще біль­ше роз­лю­ти­ло. На за­ува­жен­ня по­лі­цей­ських при­пи­ни­ти не­цен­зурну лай­ку та про­тип­равну по­ве­дін­ку в гро­мадсь­ко­му міс­ці, нет­ве­ре­зий хло­пець про­дов­жив кри­ча­ти та аг­ре­сив­но се­бе по­во­ди­ти. По­лі­цей­ські зат­ри­ма­ли хлоп­ця та дос­та­ви­ли до від­ділку.

«За вчи­не­не дріб­не ху­лі­ганс­тво та зліс­ну не­по­ко­ру за­кон­но­му роз­по­ряд­женню по­лі­цей­сько­го по­лі­цей­ські скла­ли на хлоп­ця про­то­ко­ли про ад­мі­ніс­тра­тив­ні пра­во­по­ру­шен­ня за ст. 173 та ст. 185 Ко­дек­су Ук­ра­їни про ад­мі­ніс­тра­тив­ні пра­во­по­ру­шен­ня. Мі­ру по­ка­ран­ня за та­ку по­ве­дін­ку виз­на­чить суд. Ок­рім то­го, по­тер­пі­лий чо­ло­вік звер­нувся до по­лі­ції із за­явою про на­не­сен­ня йому ті­лес­них уш­коджень», — по­ві­до­ми­ла прес­служ­ба Кам’янець­-По­діль­сько­го район­но­го уп­равлін­ня по­лі­ції на сво­їй сто­рін­ці у фей­сбу­ці.

Слід­чі Кам’янець­-По­діль­сько­го район­но­го уп­равлін­ня по­лі­ції від­кри­ли за да­ним фак­том кри­мі­наль­не про­вад­ження за ч. 1 ст. 122 (умис­не се­редньої тяж­кості ті­лес­не уш­коджен­ня) Кри­мі­наль­но­го ко­дек­су Ук­ра­їни та вста­нов­лю­ють об­ста­ви­ни по­дії. Сан­кція стат­ті пе­ред­ба­чає по­ка­ран­ня у виг­ля­ді вип­равних ро­біт на строк до двох ро­ків або об­ме­жен­ня во­лі на строк до трьох ро­ків, або поз­бавлен­ня во­лі на строк до трьох ро­ків.

" " " "