На Хмельниччині поліцейський за перевищення повноважень може “сісти” надовго

Обвинувачення за двома статтями ККУ за сукупністю може вартувати правоохоронцю 8 років

1062

На Хмельниччині завершили досудове розслідування по кримінальній справі щодо перевищення поліцейським службових повноважень. Йдеться про випадок, що стався в січні 2018 року в одному з сіл Шепетівського району.

Тоді до поліції надійшла заява від жительки села, що її обікрали. Начебто злодій виніс із її будинку продовольчі товари та дещо з господарських речей.

Підозра впала на одного з односельців потерпілої. Однак замість того, щоби здійснити у нього вдома санкціонований обшук, оперуповноважений, який входив до слідчо-оперативної групи, навідався до підозрюваного додому із несанкціонованим обшуком. Не маючи жодного дозволу, він проник на подвір’я підозрюваного, а згодом і до нього в сарай. Там він знайшов речовий доказ причетності чоловіка до крадіжки. Однак цей доказ був здобутий незаконним шляхом.

Крім того, він ще й побив підозрюваного гумовим кийком, спричинивши йому легкі тілесні ушкодження. Такі незаконні діяння  правоохоронця класифікуються двома статтями ККУ: ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканості житла) та ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Читайте також: Хмельницькі ДБРівці приперли до стіни поліцейського- хабарника

Слідсто по справі проводило ДБР за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури. Досудове слідство завершеною, і тепер справу передають до суду. Покарання, яке закон передбачає за такі діяння – від 3 до 8 років позбавлення волі.

" " " "