На Хмельниччині судитимуть двох керівників поліції, які попалися на хабарі у $10 тис.

607
За доларовий хабар посадовці обіцяли хмельничанці “закрити очі” на інші злочини її чоловіка. За це поліцейські можуть “сісти” на 10 років.

“Хмельницькою обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальників двох підрозділів кримінальної поліції районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області за фактом вимагання та одержання, за попередньою змовою, неправомірної вигоди у великому розмірі (ч. 3 ст. 368 КК України)”, – йдеться у повідомленні Хмельницької обласної прокуратури.

Керівників кримінальної поліції затримали “на гарячому” після отримання хабаря у сумі 10 тис. доларів. Як встановило слідство, посадовці запевнили хмельничанку, що її чоловік, який вже був фігурантом кримінальних проваджень, може бути причетний і до вчинення подібних злочинів. За цю кругленьку суму поліцейські пообіцяли жінці, що “закриють очі” на це та не вживатимуть жодних заходів аби їх розкрити.

Хмельничанка, аби чоловіку не “пришили” ще злочини, навіть хотіла продати власне житло. Одержавши вказану суму, у липні минулого року керівників поліції затримали.

Наразі досудове розслідування, яке здійснювали слідчі Хмельницького територіального управління ДБР, завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду. Підозрюваним загрожує ув’язнення на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, хмельницьке ДБР затримало прикордонників Вінничини, які покривали “чорних лісорубів”. 

" " " "