На Хмельниччині судитимуть керівництво обласного Пенсійного Фонду

Досудове слідство кваліфікувало дії підсудних як створення злочинної організації заради отримання незаконної вигоди з підлеглих

739

У Хмельницькому колишнє керівництво обласного Пенсійного фонду підозрюють у вимаганні грошей з підлеглих. Як встановлено досудовим слідством, колишня начальниця Пенсійного фонду, яка, до речі, очолювала цю установу майже два десятиліття, організувала злочинні схему з вимаганні грошей із підлеглих.

На допомогу собі вона залучила заступника начальника Пенсійного фонду, а також іще трьох керівників структурних підрозділів цієї установи. Злочинна верхівка присвоювала собі частину заробітку підлеглих працівників. Їм нараховувалась надбавка за інтенсивність праці, якою вони мали ділитись зі своїм керівництвом.

Масштаби зловживань були велетенські. Так, за інформацією начальника відділу обласної прокуратури Михайла Войтюка, лише за січень-липень 2020 року керівники незаконно одержали зі своїх підлеглих понад 100 тисяч гривень.

Досудове слідство кваліфікує дії керівництва Пенсійного фонду за трьома статтями кримінального кодексу України: за ч. 3 ст. 255 (створення злочинної організації, участь та керівництво нею, вчинені службовою особою з використанням службового становища) та ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням, вчинене злочинною організацією).

Читайте також: Скандал у Пенсійному фонді Хмельниччини: купа готівки в кабінеті начальниці

Досудове слідство завершено, і справу вже передали до суду. Отже, невдовзі її розглядатимуть у суді.

Якщо їхню вину доведуть у суді, їм загрожує від 8 до 13 років позбавлення волі із конфіскацією усього належного їм майна.

" " " "