На Хмельниччині заборонили використання питної води господарських цілях

234

На території Сатанівської тергромади Хмельницького району до кінця літа заборонили поливати присадибні ділянки питною водою. Порушникам пригрозили штрафом, а то й взагалі відключенням від централізованої мережі.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні селищного голови Альберта Собкова від сьогодні, 4 липня, опублікованому на офіційному сайті.

Зокрема, з 5 липня по 31 серпня включно заборонено використання питної води з системи централізованого водопостачання в населених пунктах Сатанівської селищної територіальної громади для зрошування (поливу) газонів, парників, городів, садів та присадибних ділянок.

Підставою для такого рішення, як зазначається в документі, є “негативний вплив використання води з системи централізованого водопостачання для поливу на стан забезпечення питною водою жителів громади, лікувальних установ тощо”, а також з метою підтримання необхідного тиску в мережі і забезпечення безперебійного водопостачання всіх абонентів“.

Селищний голова також доручив КП “Сатанівське” контролювати використання води, а до порушників вживати відповідні заходи впливу – накладання штрафів, від’єднання несвідомих абонентів від мережі та інше.

" " " "