На Хмельниччині завідувач військового складу упродовж шести років цупив деталі до літаків

521

ДБР завершило розслідування щодо службових зловживань завідувача авіаційно-технічного складу однієї з військових частин, дислокованих на території Хмельниччини. Військовому повідомили про підозру у розкраданні армійського майна.

Так, слідчими Державного бюро розслідування встановлено, що підприємливий чоловік упродовж шести років, з 2014 по 2020, цупив зі складу, яким він завідував, запчастини до військових літаків. Викрадені запчастини він ховав в особистих речах, і безперешкодно виносив їх за КПП військової частини.

Під час обшуку вдома у спритника слідчі виявили 120 виробів військового призначення.

Серед того, що чоловік ховав у себе вдома, виявлено:

  • блоки до радіолокатора переднього огляду «Оріон-А» (входить до складу прицільно-навігаційного комплексу ПНС-24 «Пума», що встановлюється на літаки Су-24);
  • блоки до цифрового радіолокаційного комплексу «Орбіта» (входить до ПНС-24 «Пума», що встановлюється на літак Су-24);
  • блоки до станції попередження випромінювання літака ракетами Л-006 «Липа»;
  • комплект випромінювача «ДІСС-7»;
  • насоси і компоненти до них паливної системи двигунів типу АЛ-21Ф літаків Су-24М (МР) та МіГ-23Б.

Вартість усього цього добра ще мають встановити експерти.

Факти численних крадіжок зі складу були виявлені під час передачі майна іншому завідувачу. Розкрадача перевели на іншу посаду, і він передавав справи своєму наступнику. Тоді й з’ясувалося, що багатьох запчастин на складі немає.

На що розраховував чоловік, коли цупив і виносив додому речі зі складу, невідомо. Так само й незрозуміло, навіщо йому взагалі потрібні були блоки такого специфічного військового призначення. Втім, на всі ці питання, мабуть, має дати відповіді слідство.

За статтею, яку інкримінують колишньому завідувачу складу, йому “світить” провести до 5 років життя у тому місці, куди літаки не літають, і навіть електрички не ходять.

" " " "