На Хмельниччину повертається ожеледиця: погода на тиждень, що почався

В середині тижня погода зіпсується, і надворі стане не комфортно

1245

Кінець січня та початок лютого на Хмельниччині не буде комфортним за погодними умовами. Від середи погода почне псуватися, і друга половина тижня пройде під знаком мокрого снігу та дощу. Однак удень морозу не буде, і лише вночі ртутний стовпчик на одну-дві поділки опускатиметься під нульову позначку. Одне слово, було холодно, незатишно і постійно хотітиметься гарячого чаю з лимоном.

На кінець тижня температура, навіть нічна, “виповзе” на додатні значення. Та загалом це ситуації не врятує, бо 5 градусів тепла у поєднанні з мокрим снігом і дощем комфртною погодою не назвеш. Загалом температурна картина на весь тиждень виглядатиме приблизно так.

Що стосується найближчих днів, то злам погоди почнеться вже завтра. За словами синоптика Наталки Діденко, у вівторок люди, які реагують на погоду, почуватимуться кепсько. Тому слід мати напоготові пігулки і вживати якомога більше води.

Температура наступної ночі становитиме -1…-2 градуси. Денна сягне +5…+6. У середу температура упродовж доби становитиме -1…+3 градуси.

Єдине, що тішить у цій ситуації – опади, які хоч трохи зволожать землю. Адже вже зараз аграрії б’ють на сполох: якщо до кінця зими не впаде гарний сніг, земля на весну залишиться практично без вологи. А це призведе до неврожаю.

" " " "