На Хмельниччину прибув із візитом Надзвичайний і Повноважний Посол Узбекистану

В області із робочим візитом перебуває  Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Курманов

566

Зустріч із ним відбулася у  Хмельницькій ОДА за участю голови ОДА Сергія Гамалія, першого заступника голови Сергія Тюріна та директорки Департаменту економічного розвитку ОДА Олени Бохонської. Також у зустрічі взяв участь радник з торгово-економічних питань посольства Республіки Узбекистан в Україні Бобур Расулов.

Під час зустрічі , Голова ОДА Сергій Гамалій зазначив, що  Хмельниччина відкрита для тісної праці з Узбекистаном. Також  він окреслив стратегічні напрямки подальшої співпраці. Насамперед це  сфери аграрної та легкої промисловості та туризм. Крім того, було підкреслено, що на Хмельниччині розвивається кіноіндустрія. Тому виробництво кінофільмів також може стати одним із пунктів подальшої співпраці.

Очільник Хмельниччини також зазначив, що  товарообіг між Хмельниччиною та Узбекистаном склав понад 7 млн доларів і на його думку, цю суму можна збільшити удвічі.

Натомість Алішер Курманов зауважив, що насамперед слід окреслити пріоритетні напрямки співпраці та визначити як їх розвивати далі. Пан Посол зазначив, що Узбекистан бачить в Україні ворота до Європи. Він вважає, що наша держава має гарний досвід у впровадженні в дію  таких систем як “Прозорро” чи “Дія”, які створюють сприятливе бізнес-середовище. Тому Узбекистану є чому повчитися в України. Також Узбекистан може відкрити для України азійський ринок.

Стосовно міжрегіональної співпраці, пан Посол повідомив, що в Узбекистані розглядається ідея проведення форумів між українськими та узбекистанськими регіонами, з огляду на напрямки їх економічної спеціалізації. Хмельницькі високопосадовці, в свою чергу, запросили представників делегації  відвідати міжнародний економічний бізнес-форум, що відбудеться наприкінці жовтня у Кам’янці-Подільському та Хмельницькому.

Стосовно співпраці у сфері кіноіндустрії, Алішер Курманов  повідомив, що зараз в Узбекистані значна увага приділяється увічненню памꞌяті воїнів, які віддали своє життя за рідний край у роки Другої світової війни. На цю тему знімають багато кінофільмів, тому хмельницькі кінолокації можуть бути цікавими насамперед для зйомок історичних кінокартин.

На закінчення зустріч очільник області та пан Посол обмінялися символічними подарунками.

" " " "