Не можна буде навіть в ліфті: у Хмельницькому хочуть звузити ареали вживання алкоголю

Міська влада підготувала проект регуляторного акту щодо обмеження продажу та споживання алкогольних напоїв на території міста Хмельницького

976

Проект оприлюднено на сайті міської ради та винесено на обговорення громадськості. Регуляторний акт має на меті запобігання вживанню алкогольних напоїв, насамперед, у молодіжному середовищі.

Саме з цією метою хочуть чітко регламентувати просторові обмеження в розташуванні торгових точок, які торгують алкогольними напоями. Щодо часових обмежень, то вони вже давно діють у Хмельницькому. І насправді, придбати алкоголь після 22-ї години або до 11-ї ранку в місті дуже проблематично. (Хоча для любителів “процесу” нічого неможливого немає.)

Читайте також: На Шепетівщині щодо неповнолітніх провели “антиалкогольний рейд”

Крім того, цим регуляторним актом пропонується заборонити продаж пива, вина, слабоалкогольних та решти алкологольних напоїв на розлив для споживання на місці в усіх точках роздрібної торгівлі. Заборона, звичайно, не стосуватиметься закладів громадського харчування.

Усі точки, що торгують алкоголем, мають бути розташовані від дитячих і спортивних закладів на відстані, не меншій за півсотні метрів.  Покупцям до 18 років категорично  заборонено продавати будь-які алкогольні напої.

Дивіться також: Продаєш алкоголь – встанови камеру!

Крім цього, визначено перелік місць, де не можна буде споживати алкоголь. Даємо витяг із проекту, аби ні в кого не було ілюзій, що десь, таки, можна.

“Заборонити споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на ринках, стадіонах, спортивних та дитячих майданчиках, у всіх видах громадського транспорту, у закритих спортивних спорудах, у закладах  культури, охорони здоров’я, у навчальних  та освітньо-виховних закладах, у ліфтах і таксофонах, у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ”, – зазначено в проекті.

До речі, про міські вулиці нічого не згадують: чи то розробники регуляторного акту просто забули цей пункт внести до переліку, чи на вулицях, подалі від шкіл і дитсадків, усе-таки можна буде…
" " " "