«Новатор» – бронзовий призер Суперліги . Підсумки тижня .

1344

Тріумф у місцевому волейболі. Хмельницький «Новатор» вперше в історії виборов бронзову нагороду Суперліги. Для цього тутешній команді знадобилися усі п’ять партій. Спочатку у рідних стінах новаторівці два матчі виграли і, здавалося б, перемога у кишені. Втім удома «Серце Поділля» дві гри залишило за собою, а відповідно доля третього місця визначалася у п’ятому матчі. Боротьба у вирішальній грі була напруженою, а перемога для кожного клубу – надважливою та історичною. Це тому, що досі нагород в еліті українського чемпіонату не мали ані «Новатор», ані «Серце Поділля». Минулого року місцеві волейболісти зупинився за крок до медалей, а вінничани у цьому сезоні Суперліги взагалі дебютували.

Це кадри вирішальної гри малого фіналу. У рідних стінах хмельницький «Новатор» приймає вінницьке «Серце Поділля». Попередньо удома два матчі тутешні волейболісти виграли, на виїзді – два програли, тепер розігрують долю бронзової нагороди у п’ятому матчі.

Зазвичай Віталій Сосімович дає настанови зі сторони. Він, як помічник тренера, добре бачить сильні та слабкі сторони команди. У вирішальному матчі на спортивний майданчик вирішив вийти не як наставник, а як гравець.

Щоправда, зізнається Віталй, без вболівальників дотягнутися до бронзи було б практично неможливо. Без перебільшення, підтримка фанів і у регулярному чемпіонаті, і у фіналі чотирьох була сьомим гравцем на спортивному майданчику.

Даринка, мабуть, – найпалкіший вболівальник. Аби підтримати татуся, а за сумісництвом головного наставника команди Романа Ковальчука, вона відвідувала чи не кожен матч.

Ця перемога для «Новатора» була надважливою та насправді історичною. Все тому, що досі нагород в еліті українського чемпіонату не мали ані хмельничани, ані вінницьке «Серце Поділля».

У цьому сезоні у найвищому дивізіоні вінницьке «Серце Поділля» взагалі дебютувало. Натомість «Новатор» минулого року за нагороди боровся, щоправда зупинився за крок до бронзи. На цьогорічну Суперлігу було єдине завдання – закріпитися у трійці лідерів.

Наступного року, ймовірно, Хмельниччина прийматиме ЄвроКубки, а «Новатор» відкриє для себе нові та поки що непідкорені вершини.

Фактично це нагородження для «Новатора» символізує завершення цьогорічного сезону. Традиційно команда підіб’є підсумки, побудує стратегію на наступний рік, а вже потім піде у чесно заслужену відпустку.

 

" " " "