ООН ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ОБЛАСТЕЙ

189

Понад 1700 осіб будуть мати власне житло. Область презентувала один із п’яти напрацьованих проєктів для спільного втілення у життя разом із ООН. Так, виокремлено 169 об’єктів у громадах, де будуть проживати переселенці. Такий об’єкт є і на Кам’янеччині.

Такі плани на 2024 презентували на зустрічі Управління ООН з координації гуманітарних справ. Заслухати напрацювання у гуманітарній сфері та потреби у допомозі на поточний рік.

Здебільшого переселенці на Хмельниччині затримувались на декілька днів. Для 75 тисяч область стала домівкою дотепер. Гарячі лінії, зустрічі з потягів, продуктові набори, безкоштовне житло, одяг і засоби гігієни. Останнім до цього часу займається центр надання гуманітарної допомоги.

Не малий шлях від початку війни пройшла й Вінниччина. Та попри все область продовжує розвиток та готує чимало проєктів, підтримку для втілення, яких сподівається отримати від ООН. Один із таких- створення надсучасного реабілітаційного відділення та ремонт дитячої клінічної лікарні.

Майже 5 тисяч пошкоджених об’єктів налічується у Житомирській області, 126 знищено повністю. Та близько 3 тисяч споруд все ж вдалось відновити, у цьому допомагали небайдужі фонди, зокрема і ООН. Одним із наступних спільних проєктів бачать будівництво сучасних та надміцних укриттів, які знаходяться поблизу кордону із білорусами.

Майже 15 мільйонів осіб потребують гуманітарної допомоги від ООН. Такі цільові показники плану гуманітарного реагування на 2024 рік презентували представники організації. За їх словами першими допомогу отримають люди, котрі мешкають у критичних регіонах.

" " " "