ОСВІТЯНИ ПРО НАВЧАЛЬНИЙ РІК 2023- 2024

194

Закінчити набір та успішно розпочати навчання. Заклади вищої та середньої освіти області готуються до нового навчального року. Жагу навчання у вступників не забрала навіть війна, адже за результатами наборів, кількість вступників в порівнянні із минулими роками, не зменшилась.

Для обговорення нового навчального року та усіх ризиків освітяни області зібрались в одному залі на серпневій конференції. Попри усі труднощі одним із головних завдань для українських освітян залишається якісне надання знань для усіх здобувачів освіти.

Окрім якісного надання знань важливим залишається й питання безпеки. Мова йде про укриття. Наразі майже 90 % шкіл у процесі підтвердження їх відповідності. В той час як заклади вищої освіти із цим завданням впорались на відмінно.

Важкі часи випали на плечі і освітян і здобувачів освіти. Попри небезпеки та тривоги останні продовжують показувати гідні результати представляючи свій край на обласних, всеукраїнських олімпіадах. Надійне плече підтримки завжди підставляє  місцева влада, піклуючись про наявність відповідних умов для навчання.

Та розпочати новий навчальний рік важливо допомогти не тільки педагогам місцевих закладів освіти. Наразі до початку навчання готуються і виші, які релокувалися з тимчасово окупованих або ж прифронтових територій.

Одним із таких релокованих закладів є Маріупольських будівельний фаховий коледж. Маріупольців, як друзів прийняв Хмельницький політехнічний коледж, і от вже другий рік вони разом приймають вступників.

Попри важкі часи та ризики усі заклади та освітяни готові до нового навчального року, аби вкотре довести свою стійкість. А кращих педагогів та викладачів, які продовжують навчати молоде покоління в умовах повномасштабної війни відзначили грамотами та подяками.

" " " "