Паспорт у телефоні: хмельничани на час карантину зможуть залишити паспорти вдома

Паспорти у смартфоні можна використовувати під час карантину, щоб засвідчувати свою особу

1525

Вже сьогодні хмельничани можуть використовувати паспорт у смартфоні в багатьох життєвих ситуаціях. Адже в державі впровадили цифровий ID-паспорт та біометричний закордонний паспорт громадянина у мобільний додаток «Дія», який доступний кожному.

Ще на початку лютого презентували цей мобільний додаток з доступом до цифрових посвідчень водія та свідоцтва про реєстрацію авто. Президент вважає  це  першим важливим кроком у реалізації стратегії «Держава у смартфоні».

«Україна стала десятою країною у світі, яка запровадила цифрові посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію. А тепер стане першою, яка надала юридичні права цифровим паспортам»,  –  зауважив Володимир Зеленський під час онлайн-презентації впровадження цифрового ID-паспорта та біометричного закордонного паспорта громадянина у мобільному додатку «Дія».

Тепер стане набагато легше жити в умовах карантину, адже пред’являти документи, що засвідчують особу можна буде за допомогою телефону. Проте, як зауважили раніше, громадяни, котрі мають звичайний паперовий паспорт,  такими функціями скористатися не зможуть. Хіба що, змінити його на пластикову картку ID.

 

" " " "