Пішов із життя видатний хмельницький художник Михайло Андрійчук

Він не дожив до свого 93-річчя менше місяця

1839

У Хмельницькому, у віці 92 роки, помер видатний український діяч культури та митець.

Про це повідомила на сторінці в соцмережі “Фейсбук” Людмила Рожко-Павленко.

Михайло Андрійчук був почесним громадянином міста та заслуженим художником України, найстаршим у Хмельницькому.

Помер культурний діяч перебуваючи в Хмельницькій інфекційній лікарні.  Він не дожив до дня свого народження менше місяця. Йому повинно було виповнитися 93 роки.

Місце та час прощання з почесним містянином наразі ще не відомі і будуть уточнюватися.

Довідково:

Народився видатний український графік Михайло Андрійчук 21 листопада 1927 року у Житомирській області. Практично все своє життя посвятив мистецтву. У 1964 році вступив у Національну спілку художників України. Пізніше, у 1987 році, став Заслуженим художником, тоді ще, УРСР. Твори його характерні високою майстерністю, неординарністю, філософською глибиною.

За життя митця відбулося близько двох десятків персональних виставок в різних містах України. Остання персональна виставка відбулася в Хмельницькому обласному художньому музеї в червні 2006 року. 2007 року за підсумками щорічного конкурсу «У сяйві вічної краси душа рідного міста» (Хмельницький) митець здобув перше місце у номінації «Графіка». Звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» Михайлу Андрійчуку було присвоєно рішенням позачергової тридцять третьої сесії Хмельницької міської ради №4 від 26 вересня 2019 року.

Читайте також: На Хмельниччині зараз перебуває на лікуванні від коронавірусу 10 960 осіб

" " " "