“Поділля мрій” здійснює дитячі мрії дітей: 10 днів в гармонії з природою та зустріч з прикордонниками.

419

У літньому таборі «Еколенд» на території санаторію «Лісова пісня» в Кам’янець-Подільському районі добігає кінця друга зміна відпочинку для дітей військовослужбовців. Здійснюються дитячі мрії в рамках соціального оздоровчо-патріотичного проекту «Поділля мрій» від благодійного фонду народного депутата України Сергія Лабазюка «Ми Поруч».


Щодня у таборі вирує життя – діти підкорюють гірські вершини,
купаються в басейні та просто насолоджуються відпочинком. Черговий день у таборі розпочався та тривав під дощем. Та незважаючи на погодні умови, для дітей підготували цікаву активність – до них в гості завітали прикордонники НАДПСУ. Малечі показали фільм про прикордонну службу, продемонстрували зразки сучасної зброї та провели урок зі самооборони. Та серед усього різноманіття розваг найбільше дітям сподобались чотирилапі друзі прикордонників. А самі активні учасники заходу серед малечі отримали сувеніри за участь у конкурсах.


Приїзд військових став приємним сюрпризом й для Максима, адже разом із
співслужбовцями у табір завітала його мама. Емоції від зустрічі не переказати словами. Прибуття прикордонників до табору не лише розвага для дітей, а й можливість ознайомитись із професією, аби в майбутньому обрати правильний шлях.

«Емоції переповнюють дітей, а ми поруч з ними щасливі. Малеча охоче спілкується з прикордонниками, цікавлячись цією важливою для країни професією. І це прекрасно! Адже це наше підростаюче покоління – наша надія на світлемайбутнє», – ділиться помічник парламентаря Сергія Лабазюка Сергій Ковальчук.


Більшість дітей тут знають, що таке служба, адже батьки у них військові. Валентин ділиться: мріє стати військовослужбовцем, і захищати рідну країну від ворогів, як робить це його батько:
«Я ще дуже давно хотів стати військовим, тому що в мене тато військовий… Захоплююся давно воєнною тематикою. Тато в нас зараз дуже багато на роботі, додому повертається дуже рідко через воєнні дії… Хочу допомагати своїй країні, захищати її, і щоб ніякий ворог не зміг захопити».

Завдяки відпочинку у таборі дітлахи знайдуть багато нових друзів, та хоча б на декілька днів забудуть про страшні події. Саме заради дітей та їх щасливого майбутнього українці повинні гуртуватися, і не опускати руки. Адже така бажана та довгоочікувана перемога вже зовсім близько.

Нагадаємо, з 26 червня по 1 вересня на базі двох літніх таборів «Eko-life «ЗБРУЧ»» в селі Зайчики та «Еколенд» в Кам`янець-Подільському районі діятиме оздоровча кампанія для дітей учасників бойових дій віком 10-15 років. За сприятливих та безпечних умов в Україні – в рамках проекту «Поділля мрій» до кінця літа планується оздоровити біля 1500діток.

Для включення дітей в списки на відпочинок можна звертатись у військовий комісаріат, військові частини, а також до департаменту соціального захисту населення.

" " " "