Погода на Хмельниччині: Холодна Зоська суне із заходу до нас

Тепла на цьому тижні не буде

5303

Синоптики пророкують на Хмельниччині упродовж поточного тижня мінливу і прохолодну погоду. Після майже літнього травневого тепла із заходу знову насуне холод, який принесуть із собою не по-весняному холодні  дощі.

Про різку зміну температури говорять усі синоптичні сайти, а також гуру української погоди, синоптик Наталка Діденко. Учора вона пообіцяла стрімке похолодання в Україні вже у найближчі дві доби. Наступної ночі, з 12 на 13 березня, за словами синоптика, ймовірні заморозки як на грунті, так і в повітрі. Отже, варто подумати як убезпечити сад, який може постраждати від приморозків.

Сьогодні прогноз синоптика уже сповна підтвердився в Західній Європі.  Наталка Діденко опублікувала у своєму Facebook красномовну синоптичну карту, яка на сьогоднішній ранок спостерігалась у країнах Західної Європи.

“У Варшаві +1, у Берліні 0, у Вільнюсі -1… Рожевий колір – сніг… 12 травня 2020”, – прокоментувала цю невтішну картинку спеціалістка.

На підтвердження її слів і представленої карти у коментарях до публікації з’явилося ранкове фото з Литви. Учора звечора сніжило у Литві, Латвії, Чехії, Німеччині та місцями в Польщі.

“Дуже цікаво, що на подібну зміну погоди о цій порі люди в Польщі кажуть Zimna Zośka, тобто, Холодна Зоська”, – пише Діденко.

Така назва цього явища з’явилась не випадково. Адже в Польщі 15 травня відзначають день Святої Софії (Зоськи), і приблизно на цю пору в середині травня щороку припадає різке похолодання.

Щоправда, Зоська пройде нашою областю не повним фронтом, а лише крилом. Але й цього вистачить, щоби сьогодні вночі на Хмельниччині різко впала температура, і майже до кінця тижня наш регіон накрило холодними дощами. Отака строката погодна картина спостерігатиметься в нас наближчі три дні.

А такою вона буде упродовж тижня.

Отже, хоча надворі повним ходом буяє і квітне весна, теплий одяг і парасолю цього тижня слід тримати напоготові.

" " " "