Покривали “чорних лісорубів”: хмельницьке ДБР затримало прикордонників Вінничини

491

Начальника відділу та інспектора Могилів-Подільського прикордонного загону судитимуть за покривання незаконного вирубування лісу.

Працівниками Теруправління ДБР Хмельницького завершено досудове розслідування відносно прикордонників, які «покривали» незаконні рубки лісу.

“На початку літа 2021 року прикордонники помітили незаконну рубку лісу на кордоні із Молдовою. Вони вирішили домовитися з чоловіком про «співпрацю». Посадовці пообіцяли громадянину «покривати» його незаконну діяльність за 200 доларів США за один вивезений мікроавтобус деревини”, – йдеться у повідомленні ДБРівців.

Одного із “покривачів” влітку піймали “на гарячому”. Тоді, 17 серпня 2021 року працівники Бюро затримали інспектора прикордонного загону та повідомили йому про підозру. А вже 28 грудня 2021 року слідчі ДБР повідомили про підозру й начальнику одного із відділів цього загону.

Суд обом обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави, а також відсторонив їх від займаних посад.

Затримані обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Наразі обвинувальні акти передали до суду.

Прикордонникам “світить” ув’язнення на термін до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, правоохоронці викрили схему збуту наркотиків у хмельницькому СІЗО.

" " " "