Поліцейські краю агітують громадян співпрацювати.

1325

Співпраця у цілях безпеки: поліцейські Хмельниччини розповіли головам тергромад про можливості взаємодії. Перший форум присвячений методам та формам поліцейсько-громадського симбіозу відбувся 24 січня. Як виявляється, їх – чимало. Активні голови тергромад уже зробили кроки назустріч поліції і мають непогані результати.

Наркевицька ОТГ із поліцією співпрацює від самого свого створення. Очільниця громади Любов Гула розповідає, ставку на безпеку зробили, бо добре пам’ятають як жилося раніше. До 2015-го на всю Волочищину було лише 2 дільничних. Поліцейські часто просто не встигали на допомогу, коли її потребували люди. Тепер лише на Наркевицьку ОТГ – аж 11-ть людей у формі. Члени громадського формування «Громада і порядок» нехай і без погонів, а громадський порядок підтримують. Любов Гула каже, штат помічників правоохоронців планують розширяти й далі.

Своїх місцевих помічників поліції у кожному населеному пункті планують визначити й у Городоцькій ОТГ.

Наразі в ОТГ активно працює загін сприяння роботі поліції. Його створили не так давно, а результати, як і в Наркевичах, мають суттєві. Останній випадок на цукровому заводі цьому як приклад.

Командир загону додає, ідей як саме допомогти поліції навести лад у ОТГ має чимало. Правоохоронців називає своїми партнерами і радить іншим не бездіяти. Форм та методів співпраці з поліцейськими насправді є чимало. В обласному центрі, до прикладу, за даним напрямком вже втілюють другий соціальний проект. Перший – «Безпечний будинок» розпочали у 2016-му.

Тоді обстежили близько 250 будинків. Сьогодні цю тему продовжують. Вже завдяки іншому проекту «Сусідська варта». Міжнародна організація IREX допомагає дообстежувати ті, що залишились і, вчить громадян не боятись поліції – співпрацювати, щоб власний дім зробити своєю фортецею. Хмельницький – одне із 14 міст, яке попало в проект завдяки ініціативі правоохоронців. Найближчим часом, обіцяють в IREX, «Сусідську варту» впровадять іще у в 5 містах. В яких саме – ще поки не визначились. Тому, радять хмельницьким громадам спробувати подати заявки. Можливо комусь і пощастить. Якщо ж ні – рук опускати не варто.

 

" " " "