Потенційна загроза з боку РФ: які законопроекти потрібно ухвалити парламенту?

564

Депутатська група «Партія «За майбутнє» закликає всі фракції та групи до конструктивної об’єднувальної роботи в стінах Верховної Ради. Як зазначив під час брифінгу в парламенті народний депутат Сергій Лабазюк, народні депутати мають продемонструвати нації приклад єднання на тлі наявних загроз.

Парламентар звернувся до своїх колег-народних депутатів з проханням об’єднатися заради спільних державних інтересі на тлі можливої загрози зі сторони ворога.

“Тільки від нас із вами залежить, наскільки ми сьогодні об’єднаємо націю. У жодному разі не можна розхитувати ситуацію, розбалансовувати, сіяти якусь паніку серед людей… Від нас найперше залежить, наскільки ми об’єднаємо націю, які ми дамо посили до українського народу, наскільки патріотизм буде сьогодні піднятий і наскільки ми будемо готові на енергетичному рівні, на економічному, на військовому, на безпековому і тому подібне. Тому що станом на сьогодні ризик є не тільки на кордоні України. Є ризики всередині держави. Коли окремі політичні сили намагаються заробляти політичні бали в такий період і розбалансовувати ситуацію”, — зазначив народний депутат.

Сергій Лабазюк підкреслив, що в складні часи загрози військового вторгнення Росії парламент має приділити посилену увагу зміцненню обороноздатності країни, виділивши додаткові кошти на армію. Але також не полишати поза увагою дуже важливі законопроєкти, ухвалення яких потребує суспільство. Нагадаємо, що Державним бюджетом на 2022 рік на потреби Міністерства оборони України передбачено 133,5 млрд грн. Це становить лише близько 60 % від того, що просило оборонне відомство на 2022 рік.

До всього, група «Партія «За майбутнє» обстоює розгляд та ухвалення, зокрема, законопроєктів № 6306-д, який дозволить збільшити заробітні плати медикам (адже не потрібно забувати і ще про одного ворога – коронавірус), № 3124 щодо надання державної допомоги сім’ям із дітьми, які її потребують, № 4487, який забезпечує права та свободи внутрішньо переміщених осіб, та № 6104, що надає правовий та соціальний захист українцям, захопленим у полон на Донбасі та кинутим за ґрати Кремлем.

 

" " " "