Програма “Питна вода міста Хмельницького”: аварій на водогоні стало менше

898

У Хмельницькому завершився черговий інформаційний депутатський день під керуванням секретаря Хмельницької міської ради Михайла Кривака. В ході засідання депутати обговорювали низку актуальних питань та проблем міста Хмельницького, серед яких був розглянутий процес та обсяги виконання програми “Питна вода м.Хмельницького на 2007-2020 роки”. Про це повідомляє сайт Хмельницької міськради.

Так в ході обговорення та дискусій виконувач обов’язків директора МКП “Хмельницькводоканал” Олексій Лункін зазначив, що комунальне підприємство працює над покращенням водопостачальних мереж міста кожного дня. Також Лункін підкреслив, що в рамках виконання програми було проведено дуже значний об’єм робіт в різних гранях призми загального водопостачання та водовідведення обласного центру Хмельниччини.

Серед найбільш значних заходів – будівництво другої черги Чернелівського водогону. Оскільки станом на сьогодні стара нитка водогону вже зношена майже на 60%, у минулому році було введено в експлуатацію майже 20 км ділянки Чернелівського водогону, при тому що його загальна протяжність – 34 км. За рахунок цього вдалося досягти значного розвантаження та зменшення аварійних випадків.

Читайте також: Водограй у підвалі. Мешканці будинку скаржаться на постійні потопи віднечистот у підвалі

Також не слід забувати про реконструкцію  приміщення хлораторної ВНС-9 з улаштуванням роботи установки з виробництва гіпохлориту натрію. Раніше хмельницькі підприємства завжди залежали від постачальника гіпохлориту натрію – сполуки, яка використовується для дезінфекції питної води. Тепер хмельницьке КП може саме себе нею забезпечити, на чому щороку місто заощаджує майже півтора мільйони гривень.

Також біло здійснено капітальний ремонт мереж водопостачання та водовідведення на загальній ділянці майже 20 км. Це позитивно вплинуло на якість водопостачання у найбільших районах міста, а також економію грошей та часу.

" " " "