Прихильника рашистської “спецоперації” затримали на Хмельниччині

269

Співробітники УСБУ спільно з працівниками кіберполіції Хмельницької та Київської областей та оперативниками ОКПП «Київ» Державної прикордонної служби викрили молодого чоловіка, який активно підтримував «руський мір». Зокрема стало відомо, що 20-річний харків’янин, який з початком повномасштабного вторгнення росії на територію України переїхав до Хмельницького, активно підтримує політику держави-агресора та підшуковує однодумців для залучення до протиправної діяльності на шкоду національній безпеці нашої держави.

Як повідомляє Шепетівське РУП, проросійськи налаштований молодик поширював у одній з популярних соцмереж пропозицію – за грошову винагороду надавати державі-агресору допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Для прикладу, він пропонував мешканцям регіону ставити так звані «мітки» на заздалегідь визначених об’єктах та будівлях для дестабілізації обстановки і поширення панічних настроїв серед населення. За одну «мітку» обіцяв виплату в сумі 30$. Така протиправна діяльність вказувала на можливе вчинення й ряду інших антиукраїнських провокацій та диверсій в регіоні.

Під час проведення обшуків за місцем проживання молодика правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон, травматичну та холодну зброю. За даним фактом розслідується кримінальне провадження, відкрите за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (Диверсія). Наразі тривають слідчі дії.

" " " "