«РАЗОМ. ДОПОМОГА. ПОРУЧ»

236

До Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії приїхали визнані майстри – теоретики й практики психології. Через відеозв’язок долучаються понад 200 учасників зі всієї України та закордоння. Міркують і діляться досвідом як зберегти ментальне здоров’я українців чиє звичне життя зламала війна.

Науково-практична конференція ментального здоров’я українців стартувала у рамках соціального проєкту психологічної підтримки військових та їх родин під назвою «Разом. Допомога. Поруч», що ініціювала голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.  Актуальність проєкту психологічної допомоги важко переоцінити,- кажуть його учасники. Адже кризові події сьогодення стосуються не тільки військовослужбовців, але й великої кількості цивільного населення.

Головна мета проєкту – організація навчальних заходів з психологічної підтримки, спрямованих на підготовку фахівців для роботи з військовослужбовцями, ветеранами та їх родинами. Співорганізатором проєкту виступила всеукраїнська громадська організація «Разом».

Триватиме конференція три дні. Протягом яких учасники проєкту, серед яких і студенти – старшокурсники гуманітарно-педагогічної академії зі спеціальності «психологія» отримають базові знання і навички для роботи з людьми, котрі постраждали від наслідків війни.

У рамках конференції відбудуться тренінги, майстер-класи, психологічні техніки та ігри. В різних форматах проєкт матиме продовження і далі.

Серед іншого учасники конференції обговорять як підтримати своїх близьких, як керувати емоціями й знайти себе в нових умовах життя. По закінченні учасники отримають сертифікати, а набуті знання застосовуватимуть на практиці.

" " " "