Рятувальники Хмельниччини отримали 26 сучасних тепловідбивних костюмів

234

Двадцять сучасних, нового зразка та стійких до теплового випромінювання високої інтенсивності костюмів отримали рятувальники від Хмельницької обласної військової адміністрації завдяки тісній співпраці з польськими колегами. А ще шість таких – придбані за сприяння Хмельницької обласної прокуратури та Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Як інформують в ГУ ДСНС у Хмельницькій області, костюми призначені для використання в небезпечних умовах, наприклад, при гасінні пожеж на об’єктах нафтогазової промисловості. Адже цей костюм може врятувати життя вогнеборця у вогняному пеклі.

«Дякую нашим друзям з воєводства Куявсько-Поморського – це наше братнє воєводство. Дякую маршалку і кожному сенатору, які допомогли виділити кошти і придбати ці костюми для наших працівників ДСНС. Ця допомога відчутна постійно. Впевнений – разом ми переможемо. Все буде Україна», – сказав очільник ОВА Сергій Гамалій під час вручення сертифікатів.

Подякував польським колегам і Едуард Братко, начальник головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, генерал-майор служби цивільного захисту.

Рятувальники додають, що в період воєнного стану перед ними постали нові виклики у роботі. А це вимагає нового оснащення, техніки та відповідного спецодягу для захисту життя та здоров’я надзвичайників. Тому, взаємодопомога та підтримка дружніх країн та силових структур – важлива та дуже необхідна для служби цивільного захисту України.

" " " "