Рятувальники з Хмельниччини, які гасили пожежу в Чорнобилі, отримали ордени

Вогонь знищив понад 11 тисяч гектарів лісу

2230

Президент Володимир Зеленський нагородив орденами рятувальників Хмельниччини, які долучилися до ліквідації пожежі у Чорнобилі.

Як повідомляють у пресслужбі Президента, у День пам’яті Чорнобильської катастрофи, 26 квітня Зеленський  під час робочої поїздки до Зони відчуження зустрівся з працівниками ДСНС України, які ліквідували масштабну лісову пожежу в Чорнобильській зоні відчуження, і вручив їм 22 державні нагороди.

Серед нагороджених були двоє вогнеборців із Хмельничиини – командир відділення 12 Державної пожежно-рятувальної частини старший прапорщик служби цивільного захисту Віталій Августінов  і начальник 26 Державного пожежно-рятувального поста 9 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у Хмельницькій області капітан служби цивільного захисту Олексій Стрихар. Рятувальників нагородили орденами «За мужність» ІІІ ступеня.

Президент  перед цим облетів на гелікоптері ділянку, яка постраждала внаслідок пожежі.

«Ми вам вдячні за вашу велику роботу. Зараз на висоті, з гвинтокрила, ми побачили справжній результат вашої праці. Ви для нас – герої. Тільки там, на висоті, розумієш, яка складна у вас професія. Від усього українського народу вдячний вам за результат», – зауважив Володимир Зеленський.

" " " "