Сергій Лабазюк прокоментував блокування роботи «112 Україна», ZIK, NewSone

1110

Ситуація з введенням санкцій РНБО проти народного депутата Тараса Козака та блокуванням телеканалів «112 Україна», ZIK, NewSone глобально не вплине на роботу парламенту. В будь-якому випадку потрібно готуватися до судових розглядів щодо заборони роботи медіа-ресурсів.

Про це народний депутат України від політичної партії «За Майбутнє» Сергій Лабазюк заявив в прямому ефірі програми «ЗМІСТОВНО» на телеканалі «Еспресо».
«В Україні вже не перший рік відбувається інформаційна війна. І те, що ми її програємо, як програли на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу – це факт. Санкції (проти телеканалів «112 Україна», ZIK, NewSone – ред.) запроваджені, але вони точно будуть оскаржуватися у судах. Відповідь на питання, чи достатньо ці санкції наразі аргументовані, можемо отримати тільки від Служби безпеки України. Очевидно, що Офіс президента підготував достатньо фактів», – вважає Лабазюк.

Робити гучні висновки без рішення суду – поки не варто, вважає Сергій Лабазюк.
«Стосовно санкцій проти Козака, станом на сьогодні він є громадянином України. Поки відсутні рішення судів, а проти Козака вводяться санкції, то це ящик пандори свого роду. Якщо так легко можна ввести санкції проти будь-якого громадянина нашої держави вже завтра, то є ризик, що цим будуть зловживати», – пояснив депутат.
Зі слів політика, Україна наразі має чіткий вектор, спрямований на Захід. Однозначно українське суспільство хоче, аби ми рухалися в сторону вирішення конфліктів з Російською Федерацією. Щодо свободи слова, Лабазюк зауважив: потрібно бути обережним в висловлюваннях, враховуючі події на Сході. Адже є ризик перейти межу між свободою слова та пропагандистськими лозунгами на підтримку агресора.

" " " "