ШЛЯХ ДО СПОКІЙНОГО ЖИТТЯ

194

Їх життя розділилось на два світи. Так про своїх пацієнтів у військовому шпиталі розповідає психологиня Наталя. Через бойові події захисники живуть правилами війни, тож їм потрібні якісна психологічна підтримка.

Сьогодні військові наші ангели охоронці, але завтра вже вони будуть потребувати ангелів, які допоможуть їм впоратись саме з тими двома світами. Тож для того аби готувати майбутніх ангелів – психологів Хмельницька обласна рада уклала меморандум про співпрацю із Міжнародною асоціацією психологів та тренерів – експертів.

Додаткову підготовку майбутніх фахівців психологів до роботи із військовими нещодавно також провели на базі Хмельницької гуманітарно – педагогічної академії. Там, за підтримки голови Хмельницької обласної Ради Віолети Лабазюк відбулась конференція «Разом. Допомога. Поруч». За три активних дні її учасники отримали базові знання про роботу із людьми, які постраждали від війни.

До участі у всеукраїнській конференції долучились кейс менеджери з різних громад Хмельниччини. Кажуть, інколи знань самого лише психолога не вистачає, тож працюють у парі зі психіатром та медикаментами.

Зустріч психологів стала майданчиком для особистісного росту, аби фахівці були максимально обізнаними у найрізноманітніших ситуаціях. Адже перемогти війну у собі – завдання не з простих.

Окрім цього провідні психотерапевти провели наглядові сесії, які допомагають захисникам адаптуватися, а також зберегти фізичне здоров’я та душевну рівновагу і свою, і тих, хто перебуває поруч.

" " " "