СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ: ДИТИНА. ДОПОМОГА. ПОРУЧ.

231

В області стартував соціальний проєкт психологічної підтримки Дитина.Допомога.Поруч. Організували його спільно з обласною радою та гуманітарно-педагогічною академією. Ветерани, їхні родини, ті, хто втратили домівки після бомбардувань та окупацій – усі ці категорії потребують допомоги. Найбільш вразливі до воєнних подій та стресових ситуацій діти, адже вони не можуть пояснити свої емоції.

Саме тому на Хмельниччині за ініціативи голови обласної ради Віолети Лабазюк ще з лютого розпочався поетапний соціальний тренінг, де навчання проходили психологи, аби в подальшому допомагати соціальним категоріям.

Другий етап «Разом. Допомога. Поруч»– це тренінг з надання домедичної допомоги для соціальних працівників. Організували його на базі медичного коледжу. Третій етап – це підготовка та базові знання для працівників педагогічних закладів, які після навчання зможуть якісніше реагувати на зміни в поведінці дітей. Адже виявити проблему на початку – це половина успіху.

Проект психологічної підтримки передбачає організацію навчальних заходів, адже вони спрямовані не лише для соціальної підтримки дітей, а й їхніх родин.

Учасники тренінгу змогли не лише теоретично, а й практично навчитись реагувати на різні фактори. До прикладу, про стан дитячої психіки можуть говорити малюнки. Після цих та інших практичних завдань учасники отримали сертифікати.

Наступним етапом проект стане навчання педагогічних працівників та психологів ще двох районів області.

" " " "