Справа священика, який порушив карантин у Хмельницькому: що вирішив суд

Священика підозрювали в адміністративному правопорушенні

15132

У Хмельницькому міськрайонний суд розглянув справу щодо звинувачення настоятеля Свято-Успенської церкви УПЦ МП, йдеться в інформації НГП.

5 квітня на настоятеля цього храму, розташованого на вулиці Камянецькій, 172, правоохоронці склали протокол. Приводом для цього стало начебто масове богослужіння, яке священик проводив у своєму храмі. У протоколі було сказано, що під час служби в храмі знаходилось більше десятка парафіян.

Розглянувши цю справу, суд не знайшов достатньо доказів того, що священик порушив правила карантину. За словами самого панотця, він насправді проводив у церкві службу, але дотримувався встановлених правил: у приміщенні під час служби було не більше десяти людей. Водночас було ще кілька прихожан на подвір’ї храму, для яких богослужіння транслювалося через гучномовець.

Читайте також: Карантин і весняний призов: відкосити від армії не вдасться, а ще побути вдома вийде

Адвокатом священика також було надано запис із камери відеоспостереження, з якого видно, що на подвір’ї храму стоїть четверо прихожан. Усі вони стоять на значній відстані одне від одного.  Тобто правила перебування людей у громадських місцях не порушені.

Крім того, в протоколі, наданому поліцейськими, немає доказів того, що настоятель храму очолює релігійну громаду, яка має право на користування цією будівлею.

" " " "