Світ повірив в те, що українське зерно почне експортуватися Чорним морем, – нардеп Лабазюк

392

Увесь світ спостерігав не тільки за подіями в Тайвані, а й за тим, як пройде корабель з українським зерном свій маршрут, тому на біржах ціни на сільськогосподарську продукцію почали знижуватися. Це важливе свідчення того, що світ повірив в те, що українське зерно почне експортуватися Чорним морем.

Про це в ефірі Єдиного телемарафону новин заявив народний депутат з групи “Партія “За майбутнє”, член Аграрного комітету ВР Сергій Лабазюк.

Увесь світ спостерігав не тільки за подіями в Тайвані, а й за тим, як пройде корабель з українським зерном свій маршрут. Навіть більше, на біржах відбулося корегування: ціна на сільськогосподарську продукцію почали знижуватися. Отож,світ повірив в те, що українське зерно поїде. Ми  сьогодні маємо позитив, що перше судно вже добралося до своєї першої точки для перевірки», – вважає парламентар.

На переконання Лабазюка, тепер стоїть завдання, щобибезпечно пройшла наступна дуже значна партія з 16 кораблів на 600-700 тисяч тонн, які вже завантажені і готові вирушати. Це великі кошти для українського бюджету: «Але, на превеликий жаль, на сьогодні ми не маємо відповіді, як вони пройдуть, коли прийдуть наступні кораблі. Адже це дуже важливо не тільки для України, а й для всього світу. Тому, що Україна сьогодні в активній фазі збору врожаю, вже є питання по місцях зберігання зерна, на складах лежать ще торішніврожаї.  В аграріїв вже немає виручки, немає оборотного капіталу, завдяки якому вони зможуть вчасно придбати мінеральні добрива, паливно-мастильні матеріали і т.д.».

Він зазначив, що вартість експорту зерна для українських аграріїв зросла в рази, в тому числі через подорожчання страхування перевезень.

“Українські аграрії працюють у збиток, але мова сьогодні йде не про те, щоб заробити гроші, а щоб взагалі зберегтися на ринку. Адже виробництво сільськогосподарської продукції – це живий організм, і не засіятися, не нагодуватитваринництво, чи не обробити поле – це збитки, які будуть мати наслідки на декілька років. Тому сьогодні ми працюємо над тим, щоб посилити державну підтримку аграрного сектору, який є одним із ключових для України”, – наголосив народний депутат.

" " " "