У Чорноострівській громаді відкрили меморіальну дошку на честь загиблого військово службовця.

278

22 лютого на території Осташковецької гімназії Чорноострівської громади відбулося відкриття меморіальної дошки на честь загиблого у російсько-українській війні Володимира Токара.

У Чорноострівській селищній раді розповіли, що Володимир Токар народився 11 липня 1980 року в селі Осташки. З 19 червня 2015 року по 28 березня 2016 року був учасником антитерористичної операції в складі військової частини 2749 на посаді санітара медичного пункту даної частини. За сумліне ставлення до своїх обов’язків був нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

З 25 лютого 2022 року свій службовий обов’язок щодо захисту територіальної цілісності і суверенітету України виконував в складі військової частини А-0998 і згідно бойового завдання перебував поблизу міста Гірське Северодонецького району Луганської області.

30 травня 2022 року в результаті прямого влучання ракетою по батарейному командирському пункту в місті Гірське загинув. Військового поховали 31 січня цього року у рідному селі.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано матері загиблого Вірі Токар та сестрі Оксані Балан. Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Володимира Токара та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

 

" " " "