У Хмельницькій області службовий пес Мухтар допоміг розкрити крадіжку

Інцидент трапився в одному з поштових відділень Білогірського району

1102

На Хмельниччині за допомогою службового собаки вдалося впіймати крадія, який привласнив кошти в одному з поштових відділень. Про це повідомляють на офіційній сторінці Національної поліції Хмельницької області в соцмережі Facebook.

Подія трапилася в селі Переросле, що в Білогірському районі. Крадієм виявився 14-річний підліток, який вкрав деяку суму грошей та привласнив чужий мобільний телефон. Усе крадене вилучили та повернули законному власникові.

Підліток проник у поштове відділення через дах, після чого вже у приміщені він натрапив на службовий телефон та кошти в розмірі 1600 гривень. При цьому наступний день у цьому відділенні пошти був вихідний, тож крадіжка була виявлена не одразу, а тільки вчора вранці. Помітивши зникнення телефону та грошей, завідуюча одразу ж звернулася до поліції. Слідчо-оперативна група Білогірського відділення поліції одразу ж прибула на місце злочину разом із кінологом Русланом П’ятаком та його собакою Мухтаром.

Німецькій вівчарці швидко вдалося взяти слід, який привів її та правоохоронців до будинку, в якому проживав 14-літній підліток. Однак парубка в той час вдома не було, тож пес вивів поліцейських на трасу в напрямку сусіднього села. Пізніше виявилося, що там живе його сестра, в домі якої і знайшли неповнолітнього крадія.

За даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Наразі слідчі дії тривають.

" " " "