У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ БЕЗПЛАТНУ ПСИХОЛОГІЧНУ КОНСУЛЬТАЦІЮ МОЖНА ОТРИМАТИ ЩОНАЙМЕНШЕ В ШЕСТИ МІСЦЯХ

215

Тривога, депресія, горе та посттравматичний стресовий розлад. Це найпоширеніші психічні розлади, з якими стикаються українці.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, кожна п’ята людина під час війни може страждати від психічних розладів.

Психологиня Катерина Мітченко на груповому занятті зі студентами обговорює, як надати першу допомогу людині під час гострої стресової ситуації.

Це реальність в якій живуть мільйони українців. За даними соціологічних досліджень, понад 90% відчувають хоча б один із симптомів тривожних розладів.

За оцінками Міністерства охорони здоров’я, понад 15 мільйонів українців потребуватимуть психологічної підтримки. Водночас 31% не вважають свої проблеми достатніми, щоб звернутися за професійною допомогою.

У Хмельницькому безплатну психологічну підтримку можна отримати в кількох місцях. Це ветеранський хаб на вулиці Пилипчука, 17/1, центр “Разом з тобою” на вулиці Соборній, 43, 2-га поліклініка з кабінетом довіри, ветеранський простір на вулиці Кам’янецькій, 76.

" " " "