У Хмельницькому готуються дати бій коронавірусу: що кажуть медики

Хмельницька інфекційна лікарня готова приймати хворих із підозрою на коронавірус

1630

Хмельницька інфекційна лікарня підготувалася до прийому хворих на кронавірус, повідомляє Телеграм-канал XM-inside.

Не можна сказати, що медзаклад готовий зустрічати хворих зі смертельно небезпечною інфекцією у повному озброєнні, однак необхідні захисні засоби на перший період та невелику кількість хворих у лікарні є. Адже саме вона визначена як базова для лікування найбільш небезпечних інфекцій.

Для цього у ній є 16 спеціально обладнаних боксів, до кожного з яких є окремий вхід із вулиці. За словами головного лікаря цього медзакладу, їхня лікарня готова не лише приймати таких хворих, але й ідентифікувати вірус у своїй лабораторії.

Для захисту медперсоналу в лікарні є 6 комплектів захисного одягу, які включають у себе комбінезони, респіратори та окуляри єврозразка. Усі ці комплекти подаровані хмельницьким медикам колегами з-за кордону.

Крім того в лікарні є 36 захисних комплектів, які залишилися ще з радянських часів. Вони також придатні для роботи з особливо небезпечними хворими.

Дивіться також: Коронавірус. ОСНОВНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВЕЧІР ОБЛАСТІ 

Єдина, але дуже суттєва вада усіх цих комплектів – вони одноразові. Тобто повторно використовувати їх не можна. Тому Хмельницька інфекційна лікарня подала заявку у МОЗ України про надання захисних масок, окулярів, рукавичок, комбінезонів з розрахунку, зо одного хворого доведеться лікувати щонайменше упродовж тижня. Тому кількість заявлених засобів захисту обчислюється десятками тисяч.

Крім тго, вже найближчими днями до лікарні мають надійти рекомендації від МОЗ щодо послідовності дій і протоколу лікування у випадку виявлення інфікованих коронавірусом.

" " " "