У Хмельницькому підозрюють коронавірус у 44-річного чоловіка

Чоловік днями повернувся із Греції

12927

В одного з пацієнтів Хмельницької інфекційної лікарні підозрюють коронавірус. Чоловіка госпіталізували у важкому стані, із двосторонньою пневмонією. Наразі підтвердження хвороби немає: у чоловіка взяли аналізи та відправили їх у столичну лабораторію.

Про пацієнта відомо, що йому 44 роки, він – служить священиком в одному з храмів Хмельницького району. Чоловік перебував у Греції на горі Афон у складі паломників. Повернувся звідти 2 березня. А вже за два дні йому стало зле, у нього різко підскочила температура, і чоловік був змушений звернутись у лікарню.  Його відразу госпіталізували. Наступного дня пацієнту стало гірше, і його із двосторонньою пневмонією,  перевели до реанімації.

Головний лікар інфекційної лікарні Оксана Піддубна наголошує на тому, що підтвердженого коронавірусу, в тому числі й у цього пацієнта, у Хмельницькому, і загалом на Хмельниччині, ще немає. Тобто панікувати не варто. Проте посилити профілактичні захоти слід негайно.

Читайте також: Коронавірус вже в Україні! Перший випадок зафіксовано поряд із Хмельниччиною

Водночас начальник управління охорони здоровя Хмельницької міської ради Борис Ткач каже, що зараз усі хворі на ОРВІ, які мають високу температуру, вважаються потенціниим носіями коронавірусної інфекції СOVID 19. До них у лікарні вживають карантинні заходи, щоб убезпечити інших хворих і персонал медичного закладу.

Тим часом у Чернівцях, де захворювання на коронавірус у пацієнта вже підтверджено, в інфекційному відділенні, крім цього хворого, знаходяться ще п’ятеро людей із підозрою на цю недугу. Їхні результати аналізів, кажуть тамтешні медики, мають бути відомі вже сьогодні до вечора.

" " " "