У Хмельницькому придбають 50 нових тролейбусів

528

У передкредитній Угоді зазначено, що місто матиме можливість отримання гранту – 200 тисяч євро. Ці кошти спрямують на розробку плану мобільності Хмельницького. Це досить важливий документ, який перед вирішенням транспортних проблем приймали в усіх містах Європи.

Наразі точну суму кредиту не називають. Її визначить техніко-економічне обгрунтування,яке готуватимуть після підписання передкредитної угоди. Попередньо вказують лише про тринадцятирічний термін кедитиу та три роки пільгових умов.

Кошти спрямують на модернізацію  тролейбусів в обласному центрі. Планують придбати  50 нових тролейбусів. 10 з них буде на автономному ходу і працюватимуть на нових маршрутах. Інших 40 будуть класичними тролейбусами. Усі тролейбуси матимуть комфортні умови для пасажирів. Зокрема будуть оснащені кондиціонерами, йдеться на сайті Хмелницької міської ради. Також у міськраді додають, що нові тролейбуси будуть значно економнішими в споживанні енергоносіїв.

Читайте також:«Тролейбусний феєрверк»꞉ У Хмельницькому під час руху горів тролейбус

 Оновлення тролейбусного парку допоможе розв’язати ряд проблем, зокрема, швидше вирішувати транспортні затори, які виникають через ДТП, відкривати нові маршрути для тролейбусів з автономним ходом у ті мікрорайони, що не оснащені контактною мережею звичайного тролейбусного руху. Також оновлення тролейбусного парку допоможе зробити перші кроки у забезпеченні беззбиткової системи роботи електротранспорту.

" " " "