У Полонному жінка самовільно збудувала магазин і вимагала, щоб міська влада визнала його законним

Розпочинаючи будівництво магазину, жінка не мала жодного дозволу на нього

1340

У Полонному  районний суд розглянув позов місцевої підприємниці до міської влади щодо визнання права власності на самочинне будівництво,  розповідає прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

З’ясувалось, що місцева бізнесвумен збудувала  магазин у Полонному  площею у 27 квадратних метрів ще в 2005 році. Відтоді жінка спокійнісінько собі працювала та навіть у вус не дула. А в 2015 році вона надумала звернутись до міської влади по дозвіл на розробку проекту землеустрою. Міська влада начебто тоді такий дозвіл дала. Однак згодом, коли проект було розроблено, муніципальні можновладці відмовились затверджувати цей проект, землі у користування не дали і почали “бомбити” жінку листами про те, що вона незаконно використовує міську землю.

Тоді жінка й вирішила звернутись до суду, аби той зобов’язав міську владу визнати її право власності на самочинно зведену будівлю. Однак і міська влада не сиділа склавши руки.  Вона подала зустрічну заяву про відзив позовної  заяви. Аргументи міської влади зрозумілі. Жінка звела будівлю магазину, не маючи жодного дозвільного документу на таке будівництво. Навіть більше, вона не мала й дозволу від муніципальної влади на приватизацію або оренду земельної ділянки, на якій збудований магазин. Тому обласне управління державної архітектурно-будівельної інспекції зробили їй припис із вимогою негайно припинити експлуатацію магазина та усунути всі порушення.

Читайте також: На Хмельниччині викрили конвертаційний центр, через який легалізовували приховану готівку

Заслухавши аргументи обох сторін, суд вирішив залишити позов підприємниці, яка продемонструвала абсолютний правовий нігілізм,  без  задоволення. Таким чином їй доведеться або пройти всю передбачену законом процедуру для легалізації свого магазину або ж знести самовільну забудову.

" " " "