У Полонному зірвали сесію міської ради

2262

Депутати проти людей? У Полонному зірвали сесію міської ради. На ній мали б розглядати понад два з половиною десятки важливих питань. Втім, сесія не відбулася. З 26-ти обранців прийшли тільки 12-ть. Тим самим, Полонська громада залишилася без виконкому, бюджету, а частина старостинських округів – без старост. Грошей не виділили медзакладам та атовцям, не передбачили кошти і на інсулін.

Скандальна сесія у Полонному. Поки у залі збираються депутати, надворі під стінами будівлі мітингують люди.

Кілька старостинських округів – досі без старост. На минулій сесії міський голова пропонував тих, котрі вже очолювали села. Ці кандидатури депутати не підтримали. Таке рішення обуриложителів сіл, бо ж вони горою за колишніх керівників. Аби відстояти своїх старост, люди прибули у серце громади.

Це – жителі Новоселицькогостаростинського округу. Люди відстоюють Світлану Рибій. Не проти бути старостою і далі сама пані Світлана. Чому місцеві обранці не підтримали її кандидатуру – відверто не розуміє.

За свою старосту і Котюржинецькийстаростинський округ. Іншої очільниці не хочуть і не бачать. Вони добре знають, як вона працює – на велосипеді об’їжджає кілька сіл старостату. Для них вона – не керівник, а лідер.

Без старости поки що залишається і Великоберезнянськийстаростинський округ. Чому депутати не проголосували за колишню очільницю – самі селяни не беруть до тями. Аби їх же обранці їх почули – приїхали під сесійну залу.

Згуртувалися і жителі Кустовецькогостаростинського округу. Кілька сіл старостату також досі без очільниці. Чим не вгодила депутатам колишня керівниця – люди не розуміють. Якщо не вона, кажуть, то іншого старости не хочуть.

Якщо староста послухає, то депутати – ні. Точніше слухати немає кому. З 26-ти обранців на сесію прийшли тільки 12-ть.Хоча, як каже секретар, попередньо усіх депутатів повідомив.

Захворіли депутати чи ні, а на сесію не прийшли. Натомість з кількох старостинських округів приїхали люди. Сказати, що такою безвідповідальністю своїх же обранців, розчаровані, нічого не сказати. Люди шоковані та вкрай обурені.

А іншими словами такий прогул і не назвеш. На сесії мали б розглядати понад два з половиною десятки важливих питань. Втім розглядати не було кому. Тож,під кінець року Полонська громада залишилася без виконкому, бюджету, а частина старостинських округів – без старост.

Точніше мали б виділити на цій сесії. Втім, вона не відбулася. 12 депутатів – не кворум. Сесія завершилася, не розпочавшись.

Люди ж, аби нагадати, хто чиї інтереси захищає, перекрили головні транспортні артерії міста. Кажуть, будуть мітингувати доти, допоки депутати не почнуть з ними рахуватися.

Якщо на позачерговій сесії, а вона має відбутися цього тижня, кажуть люди, обранці їх знову не почують – підуть на більш радикальні міри. Селяни хочуть своїх старост, а ось громаді загалом потрібні виконком та бюджет.

" " " "