У Шепетівському районі майже 1200 га землі неправомірно перебувало під комерцією

855

У Шепетівському районі майже 1200 гектарів землі, що належить Понінківській ОТГ, незаконно передали для використання одному зі суб’єктів господарювання. Про це повідомила прес-служба обласної прокуратури Хмельницької області.

Вердикт про неправомірність та недійсність відповідного договору виніс суд в ході розгляду позову з боку Шепетівської окружної прокуратури.

В обласній прокуратурі при цьому зазначили, що відповідна ділянка землі належала державному підприємству, котре передало її в користування товариству, не маючи повноважень на подібні дії.

«Прокуратурою у суді доведено, що сторони уклали суперечливий договір з приховуванням фактичних орендних відносин. Оскільки отримання для використання землі у комерційних цілях має відбуватись виключно на конкурентних засадах з проведенням аукціону», – повідомив керівник окружної прокуратури Роман Олійник.

Читайте також: Автошляхи Хмельниччини ремонтуватимуть за рахунок запозичень під державні гарантії

Також Олійник додав, що за рішенням господарського суду Хмельниччини суб’єкт господарювання зобов’язаний звільнити цю ділянку землі від своєї комерційної діяльності. Вартість 1200 гектарів землі, про які йде мова, оцінюють в понад 85 мільйонів гривень.

" " " "