В Раді пропонують знизити ПДВ на продукти харчування до 0%: усі деталі 

337

З 1 липня 2022 року Європейський Союз впроваджує нульову ставку ПДВ для усіх продуктів харчування, також фруктів та овочів у рамках реформи податку на додану вартість, а саме: м’яса, риби, молочних продуктів, овочів, фруктів, зернових, борошна, хлібопродуктів та олії. Сусідня країна Польща таку податкову новелу ввела вже з 1 лютого 2022 року. Польська харчова промисловість та аграрії отримали від своєї влади мінімум на пів року знижену ставку ПДВ у рамках боротьби зі зростанням цін.

Така ініціатива Польщі сприяє погіршенню конкурентоспроможності українських виробників. Враховуючи, що ринок с/г продукції країн ЄС впритул межує з українським, вітчизняна сільськогосподарська продукція та похідні від неї продукти харчування не зможуть витримати конкуренцію по ціні. Це призведе до обвалу ринку, переробки та втрату позицій українських товаровиробників.

Тому політична партія «ЗА МАЙБУТНЄ» пропонує діяти негайно та ініціює законопроект про зниження ПДВ на продукти харчування до 0% на території України.

«Зниження ПДВ на продукти харчування до 0% зупинить зростання цін і врятує українських виробників. Ми з колегами неодноразово наголошувала на необхідності перегляду податкової реформи та зменшення фіскального навантаження на бізнес. Держава повинна комплексно підтримувати бізнес і громадян, особливо на час карантинних обмежень», – заявив член політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Сергій Лабазюк.

Парламентар уточнив, на найближчій сесії разом з колегами представить на розгляд Верховної Ради відповідний законопроект про запровадження в Україні на півроку нульової ставки ПДВ на основні продукти харчування, а також соціально значущі товари та послуги.

" " " "