В соцмережах хочуть оприлюднити адреси інфікованих нетішинців

Таке розпорядження дав мер міста, через різкий спалах вірусу

2980

У Нетішині  планують оприлюднити в соцмережах адреси будинків, під’їзди та поверхи,  де живуть люди, які захворіли на коронавірус. Таке розпорядження дав міський голова Олександр Супрунюк.

На своїй сторінці у Facebook мер оцінював ситуацію з коронавірусом у місті, зокрема динаміку захворювання.

«У зв’язку з тим, що кількість хворих збільшилася, дав розпорядження оприлюднювати в соцмережах адреси будинків, під’їзди та поверхи, де є інфіковані. (Бо оповіщення через старших по будинках неефективне). Без прізвищ і адрес. Також на поверсі працівники ЖКО чи ОСББ повинні обов’язково персонально попередити сусідів, про наявність хворого та проінструктувати про заходи безпеки. Відповідальний перший заступник Романюк І.В. Жителів прошу реагувати адекватно. Більшість інфікованих стали невинними жертвами»,  – зауважив Олександр Супрунюк.

Окрім того, міський голова пояснює, що такий спалах інфікування викликаний тим, що не отримали вчасно даних про прихожан, які відвідували храми на Великдень,і навіть самі прихожани не зв’язувались зі своїми сімейними лікарями, а телефонували їм лише тоді, коли зовсім було зле. Також не всі інфіковані давали правдиву інформацію про контакти та про перебіг хвороби.

«За спостереженнями спеціалістів, вірус підступний. Спочатку з’являються симптоми, через кілька днів нормалізується. Друга  –  хвиля хвороба прогресує. Після нормалізації стану хворих інколи наступає раптове погіршення та летальні випадки. Тому не розслабляйтесь. Але і не панікуйте. У нас в Нетішині і в Хмельницькому є хороші лікарі. Всім здоров‘я. Все буде добре»,  – заспокоює жителів  мер.

" " " "