В Україні масштабна хвиля мінування: у хмельницькій школі теж шукають вибухівку

629

Наразі по усій території України фіксують масове мінування об’єктів.

Евакуація людей із ТЦ у Полтаві

Учора, 12 січня, Національна поліція зафіксувала понад 600 замінувань у дев’ятьох областях країни. Сьогодні зранку фіксують нову хвилю.

У Черкасах, Херсоні та Миколаєві замінували усі торгові центри. У Кропивницькому до поліції надійшло повідомлення про мінування трьох торгово-розважальних закладів, у Житомирі – двох та Полтаві – 1.

В Одесі вже другий день поспіль надходять анонімні повідомлення про замінування ряду об’єктів. На місцях посилено працюють поліція, піротехніки та кінологи.

Правоохоронцям Вінниці надійшов лист про замінування п’яти торгових центрів, без вказівки адреси їх знаходження. Тому, вибухотехніки перевіряють усі торгові центри міста.

Перевірка шкіл Львова

У Полтаві також замінували 5 торгових центрів, із двох евакуювали людей. В Кривому Розі окрім ТЦ, надійшло повідомлення і про замінування шкіл. А вчора у 130-ти школах Львова шукали вибухонебезпечні предмети. На Черкащині наразі у шести школах шукають вибухівку.

Не минула хвиля мінувань і Хмельниччину. 

У Хмельницькому із школи №6 евакуювали усіх

“Повідомлення про ймовірне замінування школи №6 правоохоронці Хмельницького отримали між 9 та 10 годиною ранку від Міністерства внутрішніх справ. У листі містився чималий перелік будівель у різних містах країни, в тому числі і в Хмельницькому. За інформацією, викладеною в листі, ймовірний вибух мав пролунати об 11.00”, – повідомив начальник Хмельницького районного управління Нацполіції Василь Птащук.

Наразі спеціалісти-вибухотехніки та кінологи проводять ретельне обстеження приміщення школи та прилеглої території. Як тільки приміщення повністю перевірять, навчальний процес відновиться.

А загалом із початку 2022 року поліцейські отримали 155 повідомлень про мінування. Авторів десяти з них правоохоронці встановили.

За словами керівника Нацполіції Ігоря Клименка, лише на новорічні свята отримали 132 сповіщень про мінування. Наразі поліція намагається встановити, хто стоїть за цими повідомленнями. Клименко зазначає, що левова частка повідомлень надходить з окупованих територій Донбасу. Рідше про замінування сповіщають особи в стані алкогольного сп’яніння, підлітки ж цим бавляться в 10% випадків.

" " " "