Веломандрівники із Хмельницького підкорили Європу: що вразило їх найбільше

Пара на велосипедах об'їхала 22 країни європейського континенту за 80 днів

953

Психолог Сергій Толстіхін та фінансист Юля Мазур, взявши на роботі відпустку, рвонули у подорож Європою. Правда, обрали для того не традиційні автотранспорт чи залізницю, а звичайні велосипеди, розповідає ТСН.

Вийшло дешево, екологічно та пізнавально, адже зупинитись можна було у будь-якому місці. Мандрівники не були прив’язані до парковок та інших умовностей, які зазвичай чигають на тих, хто подорожує автотранспортом.

Щоправда  ночувати доводилось у різних умовах. Сергій пригадує, як зупинились на нічліг у дикому лісі. Там і розбили намет. Всю ніч їм не давали спати моторошні крики  нічних тварин та підозріле шурхотіння поблизу намету. Юля до ранку не склепила очей, бо дуже боялась, каже Сергій. Про те, чи не боявся і він сам, чоловік загадково мовчить.

Дивіться також: Староушицька громада хоче легалізувати туризм поблизу Дністра

Деколи вони ночували у кемпінгах. І не раз, за всю цю довгу подорож, їм давали притулок наші співвітчизники-українці, які дізнавались про подорожніх із форуму мандрівників. Коли ночували в українців, каже Юля, зазвичай вранці вибирались від гостинних господарів із пакунком провізії в дорогу. Все-таки українці, вони й і в Європі – українці.

Аби згодом усе побачене можна було систематизувати, пара робила селфі на фоні прикордонних знаків країн, в які заїжджали.  Проте іноді це не вдавалось, бо між країнами взагалі не було ніяких межових знаків. Про те, що вони вже в іншій державі, подорожнім підказував лише навігатор. І це найбільше вразило мандрівників, адже Східна Європа, в які нам випало жити, ще досі покраяна кордонами.

Повернувшись у рідний Хмельницький, вони привезли з собою оберемок неповторних вражень. А ще, тепер плекають задум об’їхати велосипедами й інші континенти. Крім того, пара запросила до себе у Хмельницький веломандрівників з інших країн. Кажуть, на Хмельниччині є де подорожувати двоколісним та є що показати приїжджим.

 

" " " "