Великодній цінопад – торгові мережі не стали підвищувати ціни до свят

1968

Великодній цінопад – торгові мережі не стали підвищувати ціни до свят. Наші журналісти пішли на закупи до найпопулярніших в Хмельницькому супермаркетів, аби дізнатися святкову цінову політику. Виявилося, що магазини пішли на поступки і не стали заробляти на ажіотажі.

На дворі – черга, до зали – по одному, без масок вхід – зась. У торговельній мережі АТБ ціни на паски від 23 до 60 гривень. А для тих, хто пектиме Великодній хліб власноруч, борошно від 20 гривень.  Покупці кажуть, ціни прийнятні.

Тим часом у сусідній «Таврії В» ціни на паски стартують від 14 і аж до 260 гривень. А для тих, хто не хоче заморочуватися і збирати Великоднього кошика – спеціальна пропозиція, супермаркет зробив це для вас. За 235 гривень ви отримаєте і паску, і святкові солодощі у наборі. Утім, покупці все ж здебільшого розраховують на власні кулінарні таланти.

А от ціни на яйця дещо додали. В АТБ два тижні тому за десяток найдешевших просили 14 гривень 40 копійок. Нині відпускають по 14,49.Утім, покупці кажуть, різницю не відчули.

Тим часом м’ясні вироби навпаки дещо здешевіли. У Таврії В за кілограм філе курятини просять на 20 відсотків менше, ніж два тижні тому.

Знизилися ціни і на деякі сорти риби. В АТБ делікатесну слабосолену сьомгу продають за 77 гривень  – 180 грам.

А от вартість ковбасних виробів залишилася без змін. В Таврії В за кілограм краківської напівкопченої просять 285 гривень. Ціни на городину покупці вважають доступними.

Ми запитали у покупців обох супермаркетів, скільки грошей вони планують витратити на Великодній стіл.  Думки громади розділилися. Утім, більшість за економію.

А ще покупці кажуть, що зустрічатимуть Великдень вдома і цього разу святити наїдки до церков не підуть.

" " " "