Від завтра у деяких школах Хмельниччини розпочнуться канікули

У 40 школах Хмельниччини деякі класи уже навчаються дистанційно

1746

На Хмельниччині деякі школи підуть на канікули з 15 жовтня, а у Хмельницькому з 19 жовтня.

Вчора на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішували питання позачергових канікул для школярів.

У Шепетівці, Славуті, Нетішині та Кам’янець-Подільську канікули розпочнуться з 15 жовтня.

У Хмельницькому діти підуть відпочивати з 19 жовтня (понеділок) до 1 листопада.

Виконувачка обов’язків директора Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Надія Балабус прокоментувала, що наразі вони мають лише рекомендації від Уряду, якщо приймуть рішення, яке буде обов’язкове до виконання, то терміни канікул будуть переглядати. Щодо можливості упровадження дистанційного навчання з 1 листопада розпоряджень не було.

«Відповідно, станом на сьогодні в 40 закладах загальної середньої освіти окремі класи частково перейшли на дистанційному форму навчання, 9 закладів припинили повністю навчання або перейшли на дистанційне. Також за минулий тиждень по закладах професійно-технічної освіти зареєстровано 35 випадків, серед них 12 здобувачів освіти, 22 педагогічних працівники та 1 інший працівник. На дистанційному навчанні в області повністю знаходяться 2 заклади вищої освіти», – зазначають в Хмельницькій ОДА.

Нагадуємо, що 12 жовтня до закладів загальної середньої освіти надійшов лист від МОН щодо рекомендації встановлення канікул з 15 до 30 жовтня включно.

" " " "